سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ظرفیت 18 دانشگاه غیرانتفاعی صفر شد | تجمیع 17 مؤسسه آموزش عالی غیردولتی


 

  • ظرفیت 18 دانشگاه غیرانتفاعی صفر شد | تجمیع 17 مؤسسه آموزش عالی غیردولتی

    به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت علوم، دکتر علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره درخواست انحلال و تجمیع مراکز آموزشی عالی غیردولتی، اظهار داشت: در سال تحصیلی جاری ظرفیت 18 مؤسسه غیردولتی غیرانتفاعی تقریباً به صفر رسید که لزوماً به معنای تعطیلی مؤسسه نیست، اما اگر در گذر سال‌ها این مسئله تکرار شده و مسئولان این مؤسسات فکری برای جذب دانشجو نکنند به صورت خودکار منجر به تعطیلی می‌شود.

    وی با بیان اینکه در برخی از این مراکز هم ظرفیت پذیرش دانشجو کاهش پیدا کرده است، تصریح کرد: 17 مؤسسه غیردولتی هم تقاضای تجمیع دادند و تعدادی نیز درخواست انحلال کرده‌اند چرا که در سال‌های قبل ظرفیت‌های آنها تقریباً صفر شده است، رشته‌های بدون متقاضی داشتند یا به علت کیفیت پایین فاقد متقاضی بودند.

    دکتر خاکی صدیق خاطرنشان کرد: مراکز غیردولتی تهران و اطراف تهران کمتر دارای چنین مشکلاتی هستند چون متقاضی بیشتری دارند.

    معاون آموزشی وزارت علوم، همچنین درباره گسترش رشته‌های دارای کاربرد و دانش جدید در دانشگاه‌های بزرگ ایران گفت: تقاضاهایی که به دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای گسترش رشته‌ها ارسال می‌شود دارای زمینه‌های اشتغال تضمین شده، کاربرد و دانش جدید است.

    وی افزود: دانشگاه‌های بزرگ به دنبال رشته‌های سنتی و کم‌متقاضی فعلی نیستند.

    دکتر خاکی صدیق افزود: استادان این دانشگاه‌ها بر روی برنامه‌های جدید درسی کار می‌کنند، از نظر علمی توانمند هستند و تعدادی از آنها در همین کارگروه‌های تخصصی وزارت علوم عضویت دارند و این وزارتخانه ضرورتی برای ممیزی رشته‌های درخواستی این دانشگاه‌ها نمی‌بیند.

    وی اعلام کرد که رشته‌های درخواستی دانشگاه‌های بزرگ به طور مستقیم در شورای گسترش آموزش عالی بررسی می‌شود.




5 دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر در سانحه تصادف در عراق جان باختند


 

  • 5 دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر در سانحه تصادف در عراق جان باختند

    روابط عمومی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اعلام کرد" در این سانحه پنج نفر با اسامی احسان نوبخت ورودی 93 مکانیک و نجمه هارونی ورودی 93 صنایع که زن و شوهر بوده‌اند، مینا کرامتی راد ورودی 91 مکانیک، حدیثه ملکی ورودی 97 عمران و مطهره هاشمی ورودی 96 هوا فضا جان خود را از دست دادند.

    همچنین فرزند یکساله خانم کرامتی راد به نام علیرضا برهانیان نیز در این سانحه جان به جان آفرین تسلیم کرد.

    لازم به ذکر است مهدی برهانیان پدر کودک نیز در کما بسر می‌برد.




آغاز بهره‌برداری از 10 هزار کلاس درس با حضور معاون اول


 

  • آغاز بهره‌برداری از 10 هزار کلاس درس با حضور معاون اول

    به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور پس از ورود به دماوند از هنرستان فنی و حرفه‌ای زینبیه شهرستان دماوند بازدید و آن را افتتاح و سپس در مراسم بهره‌برداری از پروژه های آموزشی کشور در ارتباط زنده ویدئو کنفرانسی با چند استان دیگر شرکت کرد.

    بر اساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهوری، همزمان با افتتاح این هنرستان فنی‌وحرفه‌ای، معاون اول رییس جمهور از طریق ارتباط زنده تلویزیونی با استان‌های کرمان، اصفهان و یزد فرمان افتتاح همزمان 1982 پروژه آموزشی، پرورشی و ورزشی با 10 هزار کلاس درس در سراسر کشور را صادر کرد. در ارتباط زنده تلویزیونی دکتر جهانگیری با این سه استان، گزارشی از میزان سرمایه‌گذاری و تعداد پروژه‌های آموزشی هر استان ارائه شد.

    بر اساس این گزارش‌ها، 67 پروژه در استان کرمان در قالب 303 کلاس درس با اعتبار 90 میلیارد تومان و در 42 هزار مترمربع زیربنا به بهره‌برداری رسیده است. در استان یزد نیز 41 پروژه و در استان اصفهان 93 پروژه در قالب 482 کلاس درس با اعتبار 95 میلیارد تومان و در زیربنای 94 هزار مترمربع به بهره‌برداری رسیده است.

    این مراسم با حضور وزیر آموزش و پرورش و شماری دیگر از مسئولان کشوری و استانی در حال برگزاری است.

    میزان اعتبار این تعداد پروژه افزون بر 3 هزار و 200 میلیارد تومان اعلام شده است. بنا بر اعلام مسئولان سازمان نوسازی مدارس کشور، 47 درصد پروژه‌های مذکور توسط خیرین مدرسه‌ساز یا با مشارکت آنان ساخته شده است.

    این پروژه‌ها غیر از کلاس‌های درس، شامل سالن ورزشی، استخر و بخش‌های دیگر نیز می‌شود.




جدول زمانی ثبت‌نام و برگزاری تمام آزمون‌های سراسری 99


 




صدور مجوز جذب 2هزار هیات علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی


 

  • صدور مجوز جذب 2هزار هیات علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی

    به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، دکتر باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به جایگاه اعضای هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی در ارتقای آموزش عالی سلامت، گفت: ارتقا و توانمندسازی بدنه هیات علمی نظام سلامت یکی از اهداف مهم در برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی است.

    لاریجانی با اشاره به بسته‌های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی، اظهار داشت: جلب مشارکت اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها در اجرای این بسته‌ها یکی از ارکان اصلی است که برای ایجاد تحول در آموزش عالی سلامت باید مدنظر قرار گیرد و تنها با مشارکت هیات علمی است که می‌توان امید داشت این برنامه‌ها در بدنه دانشگاه‌ها نهادینه شود.

    وی خاطرنشان کرد که تربیت نیروی انسانی حوزه علوم پزشکی باید بر اساس نیازهای واقعی جامعه صورت گیرد و حتی لازم است ترتیبی اتخاذ شود تا نیروی انسانی هر منطقه از کشور متناسب با نیاز بومی همان منطقه تربیت شود.

    معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: بر همین اساس سند برآورد نیروی انسانی مورد نیاز کشور در حوزه علوم پزشکی تدوین شده و این سند برای تمامی کلان مناطق آمایشی نیز در دست تدوین است.

    وی به احصای ماموریت‌های ویژه حوزه آموزش علوم پزشکی از اسناد بالادستی کشور اشاره و عنوان کرد: غالب این ماموریت‌ها مرتبط با توسعه علمی کشور در علوم بین رشته‌ای و حوزه‌های بومی مورد نیاز برای تامین نیازهای جامعه و همچنین حرکت به سمت مرجعیت علمی است. این ماموریت‌ها با توجه به ظرفیت‌ها و نیازهای مناطق آمایشی و دانشگاه‌های علوم پزشکی به آنها سپرده شده است.

    دکتر لاریجانی با اشاره به اینکه بدنه هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی لازم است برای پاسخگویی به این نیازها هم به لحاظ کمی و هم کیفی تقویت شود، گفت: طبق برآوردها ضروری است تا در سال‌های آتی، متناسب با شرایط کشور حدود 10 هزار عضو هیات علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور جذب شوند، که امیدواریم با حمایت نهادهای بالادستی این هدف محقق شود.

    وی عنوان کرد: در سال جاری مجوز جذب حدود 2 هزار عضو هیات علمی اخذ شده که به زودی فرایند جذب در دانشگاه‌های علوم پزشکی آغاز می‌شود. اعضای هیات علمی می‌بایست در دانشگاه‌های علوم پزشکی متناسب با ظرفیت جذب دانشجو، نیازهای بومی و مأموریت‌های ویژه دانشگاه جذب شوند؛ بر همین اساس چارچوب نقشه جامع اعضای هیات علمی حوزه علوم پزشکی تدوین و به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است.

    دکتر لاریجانی اظهار داشت: دانشگاه‌های علوم پزشکی بر اساس شاخص‌های ذکر شده در این چارچوب و برآورد وضعیت دانشگاه در این شاخص‌ها با هماهنگی مرکز امور هیات علمی و تیمی که به منظور تدوین نقشه اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها در حوزه معاونت آموزشی وزارت بهداشت تشکیل شده است، این نقشه را تدوین می‌کنند.