سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آسمان تهران غبارآلود می‌شود - همشهری آنلاین


 

  • آسمان تهران غبارآلود می‌شود - همشهری آنلاین

    به گزارش ایسنا، بر اساس پیش‌بینی‌های انجام‌ شده در شرکت کنترل کیفیت هوا با توجه به ناپایداری جوی طی روز دوشنبه 22 مهر ماه با وجود ازدیاد تردد خودروها، در اکثر مناطق پایتخت وضعیت مطلوب کیفیت هوا برقرار است البته با کاهش میزان ناپایداری جوی بر غلظت ذرات معلق افزوده و در ساعات پیش از ظهر در برخی مناطق پرتردد سبب کاهش کیفیت هوا می‌شود.

    به‌تدریج با افزایش نسبی سرعت باد شرایط برای پراکندگی آلاینده‌ها فراهم می‌شود اما با وزش باد ناگهانی در پاره‌ای از مناطق مستعد، احتمال گسیل گرد و خاک و غبار آلود شدن آسمان در برخی ساعات بعد از ظهر وجود دارد.

    در ساعات پایانی امروز نیز به‌تدریج با کاهش میزان ناپایداری جوی و کاهش سرعت باد افزایش غلظت ذرات معلق و برقراری شرایط نامطلوب کیفیت هوا در مناطق پرتردد دور از انتظار نیست.

    شرایط جوی آرام تا صبح فردا 23 مهر ماه ادامه دارد و همزمان با ازدیاد تردد خودروها تجمع ذرات معلق در برخی مناطق کیفیت هوا را در شرایط ناسالم به‌ویژه برای گروه‌های حساس قرار می‌دهد. همچنین طی روز افزایش ابرناکی همراه با کاهش سرعت باد باعث تجمع آلاینده‌ها می‌شود که به‌ تبع آن در اواخر وقت فردا 23 مهر ماه در اکثر مناطق پایتخت به‌ویژه در ساعات اوج ترافیک شبانگاهی وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس برقرار می‌شود.

    بر اساس اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، کیفیت هوای 24 ساعت گذشته پایتخت منتهی به 8 صبح امروز با میانگین 70 در شرایط سالم قرار داشت و کیفیت هوای هم اکنون نیز با میانگین 70 همچنان در شرایط سالم است.




دفاع معاون کلانتری از انتقال آب خزر | تنها راه جبران خشکسالی فلات مرکزی


 

  • دفاع معاون کلانتری از انتقال آب خزر | تنها راه جبران خشکسالی فلات مرکزی

    به گزارش ایسنا، موضوع انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی کشور برای نخستین بار به‌صورت جدی در دولت نهم مطرح شد اما به دلیل انتقادات وارد شده به این طرح و نبود ارزیابی‌های زیست محیطی اجرای آن به تعویق افتاد تا اینکه پس از گذشت حدود هفت سال، حسن روحانی رییس‌جمهور سال 97 اعلام کرد که دولت آمادگی کامل را برای انتقال آب دریای خزر دارد. سازمان حفاظت محیط زیست نیز همان زمان اعلام کرد که این اقدام با رعایت ضوابط زیست محیطی اشکالی ندارد.

    از سال گذشته که طرح انتقال آب دریای خزر به‌صورت جدی توسط رییس جمهوری مطرح شد، کارشناسان بسیاری نسبت به تبعات زیست‌محیطی و اقتصادی آن هشدار دادند. عبدالرضا کرباسی، استاد محیط زیست دانشگاه تهران که طی دوره‌ای معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست بوده است، توضیح داده بود که انتقال آب دریای خزر توجیه اقتصادی ندارد. از سوی دیگر دریای خزر یک محیط بسته است و طی سال‌های اخیر به دلایل مختلف بخش بیولوژیک آن تا حد زیادی از بین رفته است و هر نوع تنش زیست محیطی دیگر برای این دریا می‌تواند سبب نابودی کامل این پهنه آبی شود.

    با این وجود، عیسی کلانتری رییس سازمان حفاطت محیط زیست طی روزهای اخیر با انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی کشور موافقت کرد. این تصمیم با مخالفت صریح منابع طبیعی مازندران روبه‌رو شد. از جمله دلایل مخالفت منابع طبیعی این بود که بیش از 11 کیلومتر از مسیر پیشنهادی انتقال لوله آب از جنگل‌های هیرکانی عبور می‌کند. از سوی دیگر در طول مسیر پیشنهادی پنج ایستگاه پمپاژ در حوزه استان مازندران پیش‌بینی شده اما هیچ‌گونه امکان مطالعه نقشه قابل بررسی برای نحوه انتقال نیروی برق به این ایستگاه‌ها در مناطق جنگلی داده نشده است.

    در پاسخ به این اظهارات، مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست به ایسنا گفت: یک خط لوله نفت در مسیر ری – نکا وجود دارد که قرار است انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی نیز از همین مسیر انجام شود بنابراین مجوز سازمان حفاظت محیط زیست برای همین مسیر است و وزارت نیرو نمی‌تواند بر خلاف مجوز ما عمل کند.

    وی ادامه داد: ما همچنین از وزارت نیرو خواسته‌ایم که اگر قرار است خط انتقال برق در جنگل نصب کنند حتما باید از زیر جنگل این اقدام رخ دهد و مسیرهای خاکبرداری و مکانی که قرار است خاک به آن منتقل شود را به ما اعلام کنند.

    تجریشی با اشاره به اینکه چنانچه وزارت نفت با انتقال آب از خط لوله نفت موافقت نکند مجوز سازمان حفاظت محیط زیست لغو می‌شود، تصریح کرد: اگر قرار باشد درختی به طور مثال برای ایستگاه پمپاژ قطع شود خود وزارت نیرو باید مجوز قطع درخت را از منابع طبیعی بگیرد. تجربه من نشان داده است که منابع طبیعی در هیچ کدام از پروژه‌ها با قطع درخت مخالفت نمی‌کند و البته پیش از این به ما اعلام نکرده بودند که با انتقال آب دریای خزر مخالف هستند.

    به گفته تجریشی، قانون این اجازه را به سازمان جنگل‌ها داده است که در صورت موافقت با قطع درخت، خسارت آن را تعیین و پس از دریافت خسارت اقدام به درختکاری کند.

    وی در ادامه با تایید این نکته که پساب و شورآبه انتقال آب به دریای خزر منتقل می‌شود، گفت: این فرایند سبب شورتر شدن آب دریای خزر نمی‌شود.

    معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا راه‌حل‌های جایگزین و به‌صرفه‌تری برای جبران کمبود آب در نقاط خشک کشور وجود ندارد، توضیح داد: تمام این سوال‌ها را ما پیش از موافقت با انتقال از وزارت نیرو به عنوان متولی آب در کشور پرسیده‌ایم و وزارت نیرو به‌ صراحت به ما پاسخ داد که تمام راه‌حل‌های جایگزین را بررسی کرده است اما هیچ راهکاری به جز انتقال آب از دریای خزر وجود ندارد بنابراین محیط زیست نمی‌تواند اصرار کند که وزارت نیرو راه دیگری را انتخاب کند.




ساخت گلدان‌های زیست تخریب‌پذیر در دانشگاه امیرکبیر


 

  • ساخت گلدان‌های زیست تخریب‌پذیر در دانشگاه امیرکبیر

    به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه امیرکبیر، مرضیه آقاجانی، مدیرعامل یکی از شرکت‌های فناور مستقر در برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر، گفت: تمرکز مطالعات این واحد فناور تولید محصولات زیست تخریب‌پذیر برای تولید نهال و نشا است که به زودی وارد فاز تولید صنعتی خواهد شد.

    وی از اجرای مطالعاتی با عنوان تولید کامپوزیت‌های زیست تخریب‌پذیر بر پایه مواد طبیعی خبر داد و گفت: با توجه به آسیب‌های جبران‌ناپذیر مواد نفت پایه به محیط زیست، گرایش جهانی به سمت تولید مواد کاملا سبز است و در این میان تولید کامپوزیت‌های سبز بر پایه الیاف و رزین طبیعی به صورت بسیار چشمگیر مورد توجه قرار گرفته است.

    آقاجانی حجم معاملات کامپوزیت‌های طبیعی در سال 2015 در دنیا را حدود 3.36 بیلیون دلار ذکر کرد و ادامه داد: وارد کردن گلدان‌های پلاستیکی به خاک برای کشت نشا گل و نهال یکی از موارد آسیب‌رسان به خاک است؛ زیرا پلاستیک‌های نفت پایه غیرقابل تجزیه هستند و در درازمدت سلامت خاک را به مخاطره می‌اندازند.

    این محقق گفت: برای کاشت نهال یا نشا در خاک همراه با گلدان، گلدان‌هایی با استفاده از یک ماده کامپوزیتی کاملا طبیعی ساخته شد. این گلدان‌ها پس از گذشت چند ماه به مواد اولیه تجزیه می‌شود.

    به گفته آقاجانی، این مواد به عنوان مواد کمکی برای رشد گیاهان سودمند خواهند بود.

    وی قابل تولید بودن برای هر اقلیم را از ویژگی‌های گلدان‌های کامپوزیتی زیست تخریب‌پذیر دانست و ادامه داد: این گلدان‌ها می‌توانند بر اساس نوع اقلیم و ویژگی‌های مورد نیاز سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور (به ویژه طول عمر گلدان و میزان جذب رطوبت و سایر مشخصات) تولید شود.

    محقق این طرح، یکی دیگر از کاربردهای این گلدان را زیباسازی فضای سبز شهرها دانست و گفت: سالانه حجم انبوهی از گلدان‌های پلاستیکی یا سفالی برای تولید نشا مورد استفاده شهرداری‌ها قرار می‌گیرد و هر دو این مواد برای محیط زیست آلودگی دارد، اما به کارگیری گلدان‌های زیست تخریب‌پذیر بر پایه مواد طبیعی می‌تواند این چالش را برطرف کند.

    آقاجانی، فراورش و طراحی فرایند به کارگیری انواع رزین‌های طبیعی و استحصال الیاف طبیعی برای تقویت رزین‌های طبیعی را از چالش‌های این محصول نام برد و گفت: در زمان حاضر این گروه تحقیقاتی در حال بررسی و حل موانع است.

    وی ادامه داد: استفاده از مواد تجدیدپذیر و زیست تخریب‌پذیر از مزایای رقابتی این محصول است. در طراحی گلدان‌ها به مسائل مهم محیط زیستی مانند جلوگیری از فرسایش خاک و بیابان‌زدایی توجه شده است به طوری که فرمولاسیون تولید گلدان‌ها متناسب با نیاز بازار هدف قابل تغییر است.




شیوه محاسبه شهریه در دانشگاه آزاد تغییر کرد


 

  • شیوه محاسبه شهریه در دانشگاه آزاد تغییر کرد

    محمدمهدی طهرانچی در اولین نشست اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور که عصر روز گذشته در واحد دماوند برگزار شد، گفت: دانشگاه‌های ما هنوز بر روی ریلی هستند که هژمونی دانشگاه غرب آن را هدایت می‌کند و ISI، اسکوپوس و مقاله مفاهیمی از هژمونی غرب است.

    رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: گاهی دوستان ما در آموزش عالی توجه ندارند که این نوع نظام علمی که غرب درست کرده است، یک هژمونی دارد و ادبیات خاص خود را تحمیل می‌کند.

    طهرانچی با اشاره به دغدغه دانشجویان نسبت به افزایش شهریه دانشگاه آزاد اسلامی در سال تحصیلی جدید خاطرنشان کرد: بر اساس بودجه 99-98 دانشگاه آزاد اسلامی، شهریه‌ها بر اساس رشته محل تعیین شد و تا 50 درصد به هیأت‌های امنای استانی اختیار داده شد که کاهش شهریه داشته باشند. بنابراین در دوره جدید، محاسبه شهریه اینگونه نیست که شهریه‌ها در کل کشور برابر باشد و شهریه مناطق محروم نسبت به تهران و شهرهای بزرگ کمتر خواهد بود.




نتایج تکمیل ظرفیت رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد اعلام شد


 

  • نتایج تکمیل ظرفیت رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد اعلام شد

    به گزارش  ایرنا به نقل از دانشگاه آزاد، داوطلبان شرکت کننده در این مرحله از تکمیل ظرفیت می‌توانند با مراجعه به سامانه مرکز سنجش و پذیرش به آدرس http://www.azmoon.org و با استفاده از کد دسترسی انتخاب رشته و کد ملی کارنامه خود را دریافت کنند.

    پذیرفته شدگان قطعی این مرحله می توانند در یکی از روزهای یکشنبه و یا دوشنبه 14 و 15 مهر ماه با مراجعه به واحدهای دانشگاهی محل پذیرش نسبت به ثبت نام خود اقدام کنند. مراجعه نکردن در روزهای تعیین شده به منزله انصراف از ثبت نام است.

    داوطلبانی که نتیجه آنها به صورت ذخیره اعلام شده، لازم است در یکی از روزهای یکشنبه یا دوشنبه 14 و 15 مهر ماه با مراجعه به واحد دانشگاهی مربوطه و با تکمیل فرم شماره 15 و دریافت رسید آمادگی خود را برای ثبت نام اعلام کنند. سپس در ساعت 9 صبح روز سه شنبه 16 مهر ماه به واحد دانشگاهی مربوطه مراجعه تا در صورت تکمیل نشدن ظرفیت با پذیرفته شدگان اصلی و بابرعایت تقدم نمره تا حد ظرفیت از آنها ثبت نام به عمل آید. مراجعه نکردن ذخیره ها در روزهای تعیین شده به منزله انصراف است.

    از آنجایی که مطابق مصوبه 7 مهر ماه شورای سنجش و پذیرش، تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی تنها برای رشته / محل های گروه علوم پزشکی انجام شده است؛ لذا برای آن دسته از داوطلبانی که در گروه های علوم ریاضی و فنی، علوم انسانی، هنر و زبانهای خارجی در تکمیل ظرفیت شرکت کرده اند، نتیجه ای اعلام نشده است. این دسته از داوطلبان می توانند با ورود به سامانه اعلام نتایج این مرحله و ارائه اطلاعات حساب بانکی مورد نظر وجه پرداختی خود را برای انتخاب رشته دریافت کنند.

    اطلاعیه مرکز سنجش و پذیرش در باره نحوه، چگونگی و مدارک لازم برای ثبت نام پذیرفته شدگان روز شنبه 13 مهر ماه از طریق پایگاه اطلاع رسانی مرکز سنجش و پذیرش منتشر می شود.

    به گزارش ایرنا، دانشگاه آزاد روز سه شنبه دوم مهرماه سال 1398 از آغاز انتخاب رشته‌های تکمیل ظرفیت متقاضیان رشته‌های با آزمون خبر داد. اما یک روز پس از انتشار این خبر، سازمان سنجش آموزش کشور در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که دانشگاه آزاد بدون اخذ مجوز از شورای سنجش و پذیرش دانشجو شروع به انتخاب رشته با عنوان تکمیل ظرفیت کرده است.

    پس از این، جلسه فوق العاده شورای سنجش و پذیرش دانشجو با حضور محمد مهدی طهرانچی و با دو مصوبه برگزار و توافق شد دانشگاه آزاد فقط در رشته‌های پزشکی روند تکمیل ظرفیت را انجام دهد.