ظهور کلاهبرداریهای تلفنی جدید در آستانه اربعین
- ظهور کلاهبرداریهای تلفنی جدید در آستانه اربعین
به گزارش ایسنا، طی سالهای گذشته همواره اخباری جعلی مبنی بر برنده شدن در قرعهکشیها منتشر میشد؛ عدهای با جعل عنوان اپراتورهای تلفن همراه از مردم کلاهبرداری میکنند و حتی در برخی موارد، کلاهبرداران با فرد تماس گرفته و گفتهاند شما در یک برنامه رادیویی برنده مسابقه یکی از اپراتورها شدهاید و برای دریافت جایزه، او را تا پای دستگاه خودپرداز کشانده و از وی اخاذی کردهاند.
اینگونه کلاهبرداریها و اساسا همه کلاهبرداریها، به موضوعی میپردازند که در ابتدای کار بسیار جذاب به نظر میرسند؛ مثلاً میگویند: شما برنده جایزهای از یک مسابقه شدهاید، یا اینکه به شما پیشنهاد میدهند در یک موقعیت که در تمام زندگیتان فقط یک بار تکرار میشود و یک شانس فوقالعاده برای شما ایجاد میکند و در آن امکان هیچ باخت یا ضرری وجود ندارد، شرکت کنید.
اما این روزها با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی، در یکی از انواع این کلاهبرداریهای تلفنی، در تماسی با مشترک گفته میشود: شما به عنوان مشترک منتخب فلان اپراتور، به دلیل خوشحسابی و عدم شکایت از خطتان، برنده یک قرعهکشی شدید. جایزه این قرعهکشی، سفر زیارتی کربلا و نجف (معادل پنج میلیون تومان) همراه دو میلیون تومان بن خرید کالا از فروشگاههای ایرانی در این دو شهر است و حتی اگر جایزه را نخواهید، 10 ماه مکالمه و اینترنت رایگان به شما تعلق میگیرد.
زمانی که شخص مورد نظر به نحوه پرداخت جوایز میرسد، میگوید: از آنجایی که رئیس بانک مرکزی اظهار کرده که شماره حساب و شماره کارت خود را به صورت تلفنی اعلام نکنید و قانون هم اجازه این کار را به ما نمیدهد، سه بانکی که در آنها حساب دارید را نام ببرید تا مبلغ هفت میلیون تومان بهصورت سه قسط 3/5، 2/5 و دو میلیونی به حساب شما واریز شود.
در ادامه هم به شما میگوید به نزدیکترین دستگاه عابربانک بروید و دو رسید بانکی بگیرید و پیش از آن اعلام کنید تا این دستگاهها چه فاصله زمانی دارید. اما در صورتی که از فرد تماسگیرنده بخواهید به جای مراحلی که از شما درخواست کرده، آدرسی به شما بدهد تا بتوانید جایزهتان را بهصورت حضوری و با ارائه مدارک دریافت کنید، با پاسخ منفی و اما و اگر روبهرو میشوید و آن زمان است که به درستی این تماس و برنده شدن در قرعهکشی شک میکنید.
بارها اعلام شده نکاتی که باید به آنها توجه داشته باشید، این است که اپراتورها اسامی برندگان خود را از کانالهای رسمی خود اعلام میکنند، بنابراین اگر فردی با شماره ناشناس با شما تماس گرفت و خود را نماینده اپراتور تلفن همراه معرفی کرد، حتما در صحت ادعای او شک کنید. شما اگر برنده مسابقهای در یک اپراتور همراه شوید، از همان اپراتور با شما تماس میگیرند، نه از خط موبایل و آن هم با اپراتوری غیر از اپراتور مربوطه. دیگر اینکه هیچ اپراتوری از برنده طرح خود شماره حساب، موجودی و رمز نمیخواهد، بلکه جایزه به صورت حضوری و در یک مراسم رسمی اعطا میشود.
البته این جعل عنوانها تنها به اپراتورهای تلفن همراه هم محدود نمیشود و تاکنون حتی وزارتخانهها، شرکتها و سازمانهای مختلفی درباره دریافت تماسها و پیامکهای مشکوک هشدار دادهاند. همانطور که پیش از این درباره ارسال پیامکهای سودجویانهای که در آنها از نام وزارت ارتباطات سوءاستفاده میشود، هشدار داده شده بود.
به مشترکان توصیه میشود برای جلوگیری از ایجاد چنین مواردی به اطلاعرسانی سازمانها از طریق پیامک، تبلیغات و پورتال رسمی آنها توجه کنند تا اگر به مواردی غیر از آنها و یا به کلاهبردارها برخوردند، خود را در برابر آنها ایمن کنند. همچنین هر جایی که احساس کردند مورد متناقضی وجود دارد، یا هرگاه به فرد تماسگیرنده شک کردند، بهترین راه این است که تماس را قطع کنند. در صورتی که در یکی از این اپراتورها، برنده قرعهکشی شده باشید، جایزه شما به نحو دیگری برایتان ارسال میشود، اما با قطع کردن تماس میتوانید از یک کلاهبرداری تلفنی جلوگیری کنید.
فیس بوک صدها اکانت ضد قطر، ایران و ترکیه را حذف کرد | اماراتی و عربستانی بودند
- فیس بوک صدها اکانت ضد قطر، ایران و ترکیه را حذف کرد | اماراتی و عربستانی بودند
به گزارش دویچهوله، فیسبوک میگوید صدها حساب کاربری، صفحه و گروه را به علت رفتارمغایر با قوانین وضع شده توسط این شرکت حذف کرده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری آلمان، 443 حساب فیسبوک، 125 اکانت اینستاگرام و200 صفحه و 76 گروه فیسبوکی که از کشورهای امارات متحده عربی، مصر، نیجریه و اندونزی به روز میشدند را حذف کرده است.
فیسبوک در یک پست وبلاگی خود نوشت تعداد زیادی از این اکانتها به صورت هدفمند خبرهایی به سود امارات متحده عربی و در انتقاد از ایران، قطر و ترکیه منتشر میکردند.
این گزارش اضافه میکند، اکانتهای جعلی سازماندهی شده در مصر بر روی رخدادها در سومالی، یمن، عربستان سعودی، سودان، تونس، ایران، ترکیه، لبنان و قطر تمرکزداشتند.
این اکانتها به طور معمول در مورد اخبار داخلی و رخدادهای سیاسی در حمایت از امارات متحده، عربستان سعودی و مصر گزارش میکردند؛ در همین حال قطر، ایران، ترکیه و جنبش جداییخواهان جنوب یمن مورد انتقاد قرارمیگرفتند.
بیش از هفت میلیون حساب کاربری یک یا چند صفحه را دنبال میکردند. حدود سه هزار اکانت حداقل در یکی از گروههای مسدود شده عضو بودند. در حدود 193 هزار نفر نیز یک یا چند اکانت اینستاگرام را دنبال میکردند.
به گزارش خبرگزاری آلمان بخش کوچکتری از "حسابهای کاربری جعلی" دراندونزی خبرهایی درحمایت یا انتقاد از جنبش جداییخواه استان پاپوآ منتشر میکردند.
خدمات ارزش افزوده و اجحاف 2هزار میلیارد تومانی در حق مردم
- خدمات ارزش افزوده و اجحاف 2هزار میلیارد تومانی در حق مردم
سیدجمال هادیان در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه خدمات ارزش افزوده خدماتی بسیار مفصل است که اپراتورها در دنیا ارائه میدهند اظهار کرد: سازوکار "وس" در همه دنیا بهصورت عمومی و هم اختصاصی در سازمانها استفاده میشود، اما سوءاستفاده از کماطلاعی مخاطبان در هیچ کجا رایج نیست.
وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که این خدمات داشته، این است که وقتی شما به عضویت آن درمیآمدید، خروج از آن کار بسیار مشکل و پیچیدهای بود، از این جهت که کسی نتواند و یا کمتر رغبت کند از این سرویسها خارج شود. اما اکنون وزیر ارتباطات به رگولاتوری دستور داده با بررسی کامل، همه خدمات طی فرایندی قطع شود، سپس دوباره از کسانی که میخواهند این خدمات را دریافت کنند، نظر بخواهند، یک بار آنها موافقتشان را اعلام کنند و بار دوم نیز تاییدشان را بگیرند و وقتی مطمئن شدند، آنگاه خدمات ارائه شود.
برآورد درآمد 2000 میلیارد تومانی خدمات ارزش افزوده
رئیس مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه به گفته مسئول سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بیش از 2000 میلیارد تومان گردش مالی این خدمات است، بدون اینکه محتوای مناسب یا خدمات مناسب به کاربران ارائه دهند، افزود: این موضوع واقعا یک اجحاف بزرگ به مردم است و وزارت ارتباطات هم طبق وظیفه قانونی خود، برای احقاق حقوق مردم ایستاده تا روش ارائه و اطلاعرسانی این خدمات اصلاح یا کلا تعطیل شود و حاضر نیست به خاطر ملاحظهکاری یا مسائل سیاسی، از این حق مردم کوتاه بیاید.
هادیان ادامه داد: برای بخشی از این هزینه، شائبههایی وجود دارد که در راههای غیرمتعارفی صرف میشود. اگر هم این روزها حملات شدیدی در برخی از رسانهها به وزارت ارتباطات میبینیم، به این دلیل است که شاید احتمال قطع "وس" برای برخی افراد دردناک باشد، یعنی منبع درآمد اصلی را قطع کند و در نتیجه یکی از واکنشها به قطع درآمدهای ناسالم، تلاشهای تخریبی رسانهای است.
رئیس مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به وجود منافع مالی از خدمات ارزش افزوده برای وزارت ارتباطات و اپراتورها، اظهار کرد: در این خدمات، هیچ منفعت مادی برای وزارت ارتباطات مترتب نیست و تنها برای اپراتورها و ارائهدهندگان این خدمات و اگر محتوای مناسبی داشته باشد، برای مردم منفعت دارد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: شاید خیلیها اطلاع نداشته باشند که میتوانند همواره از #800* برای اطلاع از اینکه عضو چه سرویس ارزش افزودهای هستند استفاده کنند و درنتیجه اگر اطلاع داشته باشند، میتوانند بلافاصله خدمات ناخواسته را لغو کنند. البته لغو آن در برخی موارد مشکل است و دالانهای پیچدرپیچی گذاشته شده تا خروج از این سیستم دشوار باشد، اما امیدوارم این موضوع حل شود.
به گفته هادیان، وزیر ارتباطات دستور بررسی این موضوع و اصلاح روند موجود را ابلاغ کرده تا در مرحله نخست، سیستم عضویت و ارائه خدمات اصلاح شود و این خدمات به نحو عادلانه و مطلوب ادامه یابد و در غیر این صورت این خدمات کاملا متوقف خواهد شد.
معماری شبکه ملی اطلاعات قابل ارائه است
رئیس روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در پاسخ به انتقاداتی که درباره میزان پیشرفت پروژه شبکه ملی اطلاعات مطرح میشود، اظهار کرد: شبکه ملی اطلاعات شامل سه لایه است؛ لایه زیرساخت که فنی است و وظیفه اصلی وزارت ارتباطات محسوب میشود و تقریبا به نقطه قابل قبول رسیده است. لایه دوم، خدمات است که بخشی بر عهده وزارت ارتباطات و بخشی دیگر به عهده بخش خصوصی و دولتی است که باید سامانههای مختلف را بر شبکه ملی اطلاعات مستقر کنند.
هادیان با بیان اینکه پاشنه آشیل شبکه ملی اطلاعات، حوزه تولید محتواست، اظهار کرد: با وجود اینکه ما در کشور، 84 نهاد حاکمیتی تولید محتوا داریم و علاوه بر آن، صدها موسسه خصوصی وجود دارد که در حوزه تولید محتوا فعالند اما به لحاظ محتوا کمتر از دو درصد محتوای فارسی متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی را در شبکه ملی اطلاعات داریم. این در حالی است که نهادهای تولیدکننده محتوا میتوانند با یک همافزایی، این چند درصد را چندبرابر کرده و محتوای مناسب هم برای شبکه تولید کنند.
وی افزود: برای اینکه شبکه ملی اطلاعات برای مردم و حاکمیت بیشتر ملموس باشد، نیاز است نهضت تولید محتوا راه بیفتد و حلقههای تولید محتوا در زیست بومی منسجم قرار گیرند.
استفاده از همه تمامی ظرفیت وزارت ارتباطات برای اربعین
رئیس مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اقداماتی که برای اربعین 98 در نظر گرفته شده، گفت: وزیر ارتباطات یکی از مشاورانشان را مسئول پیگیری مسائل ارتباطی اربعین کردند و امسال هم مثل سال گذشته، تمام ظرفیتهای فنی وزارت ارتباطات و زیرمجموعههای آن برای ارائه خدمات ارتباطی به زائران اربعین بسیج شدهاند و اگر لازم باشد در مناطق پرازدحام از بالنهای ارتباطی هم استفاده خواهد شد.
هادیان درباره حواشی اخیر در مدیریت اپراتور رایتل هم گفت: بهتر است اصحاب رسانه در مسئولیتهای اجرایی غیرمرتبط قرار نگیرند چراکه جایگاه آنان، نقد مدیران است نه نشستن بر مناصب مدیریتی. در برخی از این انتصابات شبهه جذب و جانبداری وجود دارد که دور از شان و جایگاه و استقلال اصحاب رسانه و مطبوعات است. این درد جامعه است که افراد متخصص، متبحر و باتجربه از گردونه مدیریت کنار باشند اما افراد با گرایشها یا کارکردهای سیاسی جناحی بر مناصب تخصصی بنشینند.
وی افزود: بدون تردید اداره یک اپراتور علاوه بر دانش اختصاصی و تجربه، تبحر، آداب مدیریت هم میخواهد و باید در چارچوب قانون و ضوابط و فارغ از مسائل سیاسی انجام شود و با شلوغکاری رسانهای هم نمیشود از این موضوعات گذر کرد.
عزم بخش خصوصی برای رونق اقتصادی با توسعه فناوریهای ارتباطات
- عزم بخش خصوصی برای رونق اقتصادی با توسعه فناوریهای ارتباطات
مهندس عبدالرضا سلطانزاده پسیان مدیرعامل شرکت حلما گستر خاورمیانه با اعلام این مطلب گفت: در این نشست صمیمانه، حاضران بر لزوم توجه بیشتر سیاستگذاران و مجریان ارشد قوای مختلف به راهکارهای پیشنهادی از سوی بخش خصوصی برای برون رفت از مشکلات اقتصادی فعلی کشور تاکید کردند.
وی با اشاره به تجربههای موفق بینالمللی و سهم قابل توجه تکنولوژیهای اطلاعاتی و ارتباطی در افزایش تولید و درآمد سرانه ملی گفت: اگر به دنبال بهبود شاخصها و رشد اقتصادی هستیم بایستی به معنای واقعی و در عمل، زمینه کار و تولید توسط بخش خصوصی را فراهم کنیم.
پسیان گفت: نکته مهم این جلسه، عزم جدی مدیران یازده شرکت موثر و فعال فناوری اطلاعات و ارتباطات برای کمک به حاکمیت و دولت با هدف برون رفت از مشکلات فعلی و با تکیه بر توان نیروی انسانی متخصص و ماهر در حوزه ICT است.
وی به ایجاد کنسرسیوم حلما گستر تلاش توسط این شرکتها اشاره کرد و افزود: بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات و ارائه خدمات و سرویسهای یکپارچه و پیشرفته در حوزههای سلامت، اقتصاد و آموزش در ردیف اهداف این کنسرسیوم است.
مدیرعامل شرکت حلما گستر خاورمیانه با تاکید بر اینکه، برای انجام کارهای بزرگ و ابرپروژهها بایستی زمینههای حقوقی و فنی را ایجاد کرد گفت: حتی در شرایط تحریمی با تغییر رویکردها و تبدیل تهدیدها به فرصتها میتوان گامهای موثر و بزرگ برداشت و با همین نگاه، مقرر شده است کمیته حقوقی این کنسرسیوم در جلسات منظم نسبت به بررسی موانع موجود و ارائه راهکارهای توسعه فعالیت، اقدام کند.
گفتنی است یازده شرکت ندا گستر صبا، حلما گستر خاورمیانه، داده پردازی فن آوا، لایزر، ارتباطات ثابت پارسیان، ارتباطات فرزانگان پارس، افرانت، گسترش ارتباطات مبنا، انتقال دادههای آسیاتک، پارسان لین ارتباطات و توسعه فناوری ارتباطات پاسارگاد آریان، به عنوان اعضا کنسرسیوم حلما گستر تلاش فعالیت میکنند.
سند توسعه خدمات دیجیتال در کشور بررسی شد
- سند توسعه خدمات دیجیتال در کشور بررسی شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، در جلسه امروز شورای عالی فضای مجازی، الزامات حاکمیتی برای ارائه خدمات ضروری همگانی دیجیتال بررسی شد.
براساس این مصوبه، دولت متعهد است برای تمام اقشار جامعه به ویژه گروههایی با محدودیتهای خاص، نظیر معلولان، سالمندان و افراد کم توان و نیز افراد مقیم در نقاط مختلف کشور اعم از مناطق کم برخوردار و محروم، امکانات دسترسی به خدمات الکترونیک را با تعرفه متناسب با توانایی مالی عموم را فراهم کند.
.: Weblog Themes By Pichak :.